De Zundert

De Zundert

Sinds 2013 is de productie van ‘de Zundert’ begonnen. Op dit moment zijn er 21 monniken die deel uitmaken van de Trappistengemeenschap van Zundert.

De abdij Maria Toevlucht ligt in een gebied met historische landgoederen en natuurgebieden. Vanaf het zuiden van Breda tot over de Belgische grens vormen ze een uitgestrekt paradijs voor wandelaars en fietsers.
Verborgen in het afwisselende landschap ontdek je nog steeds sporen van de turfwinning van honderden jaren geleden.

Opzoek naar een bijzonder fiets en wandelroute? Klik hier voor meer informatie over Tastes of Abbeys.
Wist je dat!
Abdij Maria Toevlucht behoort tot de orde van de Cisterciënzers van de Stricte Observantie, ook wel bekend als Trappisten. De monniken en monialen van deze abdijen leven en werken volgens de Regel van Sint Benedictus. Zij beleven het adagium ‘Ora et labora’ – ‘bid en werk’. Om in hun levensonderhoud te voorzien en personen in nood te kunnen steunen, vervaardigen zij velerlei producten. De monastieke gemeenschap bepaalt het beleid en stelt de economische middelen ter beschikking. Een bier mag zich uitsluitend trappistenbier noemen, wanneer het gebrouwen is binnen de muren van een trappistenabdij. Het bier van Trappistenbrouwerij de Kievit mag zich trappistenbier noemen. Dat is bijzonder: wereldwijd bestaan er tot nu toe maar tien brouwende trappistenkloosters, waarvan nu twee in Nederland. Vanwege de kwaliteit en de bijzondere herkomst behoort trappistenbier tot de meest gewilde bierspecialiteiten. Om de rust in de abdij zo min mogelijk te verstoren staat de brouwerij niet open voor bezoekers en kent zij een gelimiteerde productie.

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie