Er op uit

Bij ons & in de omgeving

In 1853 is Vincent van Gogh geboren in Zundert precies 6,8 km van Het BuitenGoed. Hij hield van de natuur en er is natuurlijk geen betere manier om dit in zijn geboorteplaats te ontdekken. De plek waar ook Vincent’s voorliefde voor de natuur is ontstaan. Als kind verzamelde hij talloze vogelnesten en kreeg hij hulp van de Zundertse boerenjongens. En als de kans er was, ging hij ook in de nacht op pad tot ergernis en vooral bezorgdheid van zijn ouders.

Op zijn geboortegrond staat nu het VanGogh Huis.  Het museum, de exposities en de activiteiten brengen je dichterbij Vincent dan ooit.

Voor meer informatie over het VanGogh Huis kijk je op; www.vangoghhuis.com.
Wil je Vincent volgen door Brabant? Neem dan een kijkje op www.vangoghbrabant.com

Sinds 2013 is de productie van ‘de Zundert’ begonnen. Op dit moment zijn er 21 monniken die deel uitmaken van de Trappistengemeenschap van Zundert. De abdij Maria Toevlucht ligt in een gebied met historische landgoederen en natuurgebieden. Vanaf het zuiden van Breda tot over de Belgische grens vormen ze een uitgestrekt paradijs voor wandelaars en fietsers.

Verborgen in het afwisselende landschap ontdek je nog steeds sporen van de turfwinning van honderden jaren geleden.

Opzoek naar een bijzonder fiets en wandelroute? Klik hier voor meer informatie over Tastes of Abbeys.


Rijsbergen en omgeving
Historische groen:

Natuurgebied de Pannenhoef

Het Mastbos Breda

Natuurgebied Het Merkske

Overige (wandel)routes Staatsbosbeheer

Fietsen in Noord-Brabant – via Visit Brabant

Breda
De oude Napoleonsweg verbindt Zundert en Rijsbergen met de historische Nassaustad Breda, een trendy stad met een rijke historie. Hypermoderne en historische architectuur gaan er naadloos in elkaar over. Of je nu komt voor de rijke historie, bijzondere hedendaagse architectuur, heerlijke winkelstraten, gezellige evenementen, sfeervolle restaurantjes en cafés, een museum of tentoonstelling. In Breda vind je ‘t het allemaal.

Antwerpen